CUM SĂ ACHIZIŢIONEZ PEŞTE? DE CE SĂ CONSUM PEŞTE?

Consumul de peşte este o alternativă la îndemână şi, mai ales, sănătoasă a consumului de carne, datorită conţinutului bogat în proteine (...

Carnea de peşte este recomandată tuturor grupelor de vârstă. O pot consuma copiii, părinţii şi bunicii. Aportul energetic adus de carnea de...

Peştele este recomandat persoanelor care suferă de diferite boli cardiace datorită conţinutului bogat în acizi graşi nesaturaţi omega 3....

Este indicat un consum regulat de peşte, cel puţin 3 porţii pe săptămână. O porţie de peşte, gata preparat, are în jur de 100 g. O singură...

Orice tip de peşte este sănătos. Putem consuma peşte din mări, oceane, ape curgătoare. Pentru păstrarea valorii nutritive a cărnii de peşte...

Principalul avantaj pentru sănătate al consumului de carne de peşte este conţinutul în omega 3. Omega 3 sunt acizi graşi polinesaturati,...

Grăsimea din peşte este mai sănătoasă decât grăsimea din alte tipuri de carne. Datorită conţinutului de acizi omega 3 şi vitamine din...

Grăsimile nesaturate din carnea de peşte protejează sistemul nervos. Omega 3 reprezintă o hrană a creierului uman, favorizând reechilibrarea...

Este indicat, pentru persoanele în vârstă, să consume cu regularitate peşte, deoarece vor fi mai puţin predispuse riscului de a suferi de boala...

Pentru copii, consumul de peşte este indispensabil. El stimulează dezvoltarea capacităţilor intelectuale, datorită acizilor nesaturaţi omega 3,...

Carnea de peşte conţine fosfor, care este un mineral esenţial organismului uman, ajutând la producerea naturală a lecitinei, necesară în cazul...

Mamele trebuie să consume peşte în timpul sarcinii şi al alăptării. Ca urmare a influenţei pozitive a acizilor graşi omega 3 acumulaţi în...

Carnea de peşte are un conţinut de lipide ( grăsimi ) mai mic decât alte tipuri de carne. De aceea, ea se recomandă în curele de slăbire. În...

Carnea de peşte este o bună sursă de proteine. Proteinele sunt formate din aminoacizi, numiţi ” cărămizile vieţii “, deoarece sunt...

Peştele conţine cantităţi apreciabile de minerale, precum sunt fierul, fosforul, zincul, cuprul, calciul, potasiul. Substanţele minerale sunt...

Conţinutul în oligoelemente al cărnii de peşte o face valoroasă din punctul de vedere al sănătăţii organismului. Oligoelementele prezente...

Peştele conţine o serie de vitamine. Printre acestea se numără vitaminele A, E şi toată gama de vitamine B. Rolul vitaminelor constă în...

Consumul de carne de peşte reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic, în cazul persoanelor care servesc două mese de peşte pe...

Carnea de peşte conţine acizi graşi nesaturaţi. Aceşti acizi duc la scăderea colesterolului total din sânge, crescând cantitatea de...

Conţinutul de acizi graşi nesaturaţi omega 3 este mai mare în peştele gras. Acest tip de grăsime împiedică proliferarea bolilor inflamatorii...

Peştele trebuie consumat în mod constant de persoanele mature. Grăsimea din peşte are rolul de a reduce trigliceridele. Un nivel crescut al...

Consumul de peşte are rol în reglarea tensiunii arteriale. Conţinutul de grăsimi nesaturate omega 3 protejează inima, prin prevenirea...

Sănătatea întregului organism este îmbunătăţită în urma consumului de peşte. Grăsimea de peşte are rolul de a creşte funcţionarea...

Grăsimile esenţiale din carnea de peşte fluidifică sângele şi diminuează efectele inflamatorii, scăzând riscul de ateroscleroză şi...

Peştele gras conţine vitamina D, care este esenţială în absorbţia calciului în oase, prevenindu-se în acest fel osteoporoza. Peştii mici,...

Persoanele în vârstă pot apela la de consumul de peşte, pentru a-şi păstra sănătatea. Carnea de peşte ameliorează simptomele artritei,...

Consumul de peşte este benefic în cazul bolilor coronariene. HDL-colesterolul ( fracţiunea de “ colesterol bun “ ) scade riscul de formare a...

Consumul de peşte este indicat şi în tulburările de vedere. Un consum regulat de carne de peşte încetineşte sau chiar poate opri evoluţia...

Creierul uman este constituit în proporţie de 60% dintr-un acid gras DHA, care face parte din acizii graşi omega 3 şi care este un component...

Acizii graşi Omega 3 din carnea de peşte au efect protector împotriva unor tipuri de cancer: de sân, prostată, intestin gros, deoarece acizii...

Carnea de peşte este bogată în iod. Iodul este esenţial în buna funcţionare a glandei tiroide, în lipsa lui apărând guşa. Glanda tiroidă...

Acizii graşi omega 3 influenţează sistemul imunitar şi răspunsurile inflamatorii ale organismului uman. Inhibând producerea substanţelor...

Carnea de peşte conţine fier şi datorită acestuia previne anemia. Fierul din peşte are grad de absorbţie mai mare decât fierul din vegetale...

Peştele este bogat în seleniu. Seleniul este un antioxidant puternic, prevenind distrugerea celulelor, are efect hepatoprotector şi stimulează...

Cine doreşte să aibă o piele frumoasă trebuie să consume carne de peşte. Acizii graşi esenţiali, precum şi vitamina A, contribuie la...

Acizii graşi nesaturaţi din carnea peştilor reduc vâscozitatea sângelui. Consumul de peşte îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, crescând...

Datorită conţinutului bogat în omega 3, carnea de peşte, este benefică persoanelor bolnave de diabet, intervenind în metabolismul glucidelor...

Icrele de peşte constituie o variantă de luat în seamă, deoarece au o valoare nutritivă deosebită, un conţinut bogat în proteine ( 30% ),...

Uleiul de peşte are proprietăţi antiinflamatorii, fiind eficace în reducerea inflamaţiilor din ţesuturi şi sânge. Persoanele care consumă...

Datorită prezenţei acizilor graşi omega 3, uleiul de peşte este bun pentru atenuarea depresiei, anxietăţii, agitaţiei, stresului şi a altor...

Acizii graşi conţinuţi în peşte au beneficii enorme asupra sănătăţii. Ei scad riscul de aritmii ( bătăi anormale ale inimii ), scad...

Părul tern, lipsit de strălucire, poate fi ajutat cu un tratament cu ulei de peşte. Acizii graşi omega 3 au proprietatea de a stimula creşterea...